Uitstel van invoering BENG en nieuw energielabel

13 mrt, 2020

De invoering van het nieuwe BENG-stelsel zal pas op 1 januari 2021 worden ingevoerd, in plaats van 1 januari van het huidige jaar. Het nieuwe stelsel zal de EPC-eisen vervangen. Er trad vertraging op bij de ontwikkeling van de software die nodig is voor de BENG-rekenmethodiek, daarom werd de invoerdatum het afgelopen jaar bijgesteld.
Een aantal partijen uit de bouwwereld gaven al aan dat de markt minimaal 6 maanden de tijd nodig heeft om BENG-projecten met de nieuwe software te kunnen doorberekenen. Om op 1 juli 2020 te kunnen starten zou de software dus al in december klaar hadden moeten zijn; dit is niet gelukt. Dat de software nog niet klaar is betekent dat de invoering op 1 juli ook niet meer haalbaar is, en daarom is uitstel tot januari 2021 aangevraagd.
Bron: Vakblad Warmtepompen
13 januari 2020

{

Een succesvolle start

We helpen met het genereren van leads voor nieuwe klanten en uiteraard ben je zelf ook actief. Voor de verkoopgesprekken hebben wij een uitgewerkte en beproefde werkwijze waarmee je het gaat winnen van de concurrentie. Alle gestarte franchise ondernemers zijn inmiddels succesvol.”

Succesvol

Heb je nog vragen?