Franchise makelaardij

Ben je benieuwd wat het kost om makelaar te worden? Om een erkende, gecertificeerde makelaar te worden moet je ingeschreven zijn in een register voor makelaars. Hiervoor heb je de titel Kandidaat Register Makelaar (K-RMT) nodig. Er zijn verschillende wegen waarmee je deze titel kunt behalen, en de kosten om makelaar te worden kunnen dus ook sterk verschillen. Je leest hieronder meer over wat het kost om makelaar te worden.

Wil je makelaar worden ?

HBO Vastgoed en Makelaardij

Om de titel Kandidaat Register Makelaar te behalen, kun je een 4-jarige hbo opleiding Vastgoed en Makelaardij volgen.

De kosten voor deze opleiding hangen af van jouw situatie. Heb je nog geen eerdere bachelor of masterdiploma behaald, dan betaal je het wettelijk collegegeld van ongeveer €2000 per jaar. Wel heb je recht op 1 jaar halvering van het collegegeld wanneer je net begint met studeren.

Heb je al eerder een hbo of wo studie afgerond, dan betaal je instellingscollegegeld. De hoogte hiervan is per instelling verschillend, maar de kosten liggen vaak rond de €8000 per jaar. Na afronding van de hbo studie Vastgoed en Makelaardij ben je direct toelaatbaar tot het K-RMT register.

Kosten makelaar worden: SVMNIVO

Wil je geen 4-jarige hbo opleiding volgen, maar wel opgenomen worden in het K-RMT register? Dan is er ook de mogelijkheid om een thuisstudie of beroepsopleiding te volgen.

Deze kortere cursussen bereiden je specifiek voor op het examen van SVMNIVO, het instituut voor examinering binnen makelaardij. Om toegelaten te worden tot het K-RMT register moet je het SVMNIVO examen Basistheorie Vastgoed halen, gevolgd door de specialisatie SVMNIVO Makelaar Wonen.

Er zijn meerdere instituten, zoals het LOI en NHA, die thuiscursussen en opleidingen aanbieden ter voorbereiding op deze SVMNIVO examens. De kosten voor deze opleidingen vindt je op de websites van de instellingen, maar dit kan al snel gaan om zo’n €2000. Na afronding van de thuisstudie of beroepsopleiding zijn er ook kosten verbonden aan examinering bij SVMNIVO. De kosten hiervan liggen ook tussen de €1000 en €2000, afhankelijk van het examenpakket dat je kiest.

Wat kost het om iQ Makelaar te worden?

De franchiseformule van iQ Makelaars is een relatief laagdrempelige manier om een makelaarskantoor te starten. Je hoeft nog geen Kandidaat Register Makelaar te zijn, en kunt al starten tijdens je opleiding. Bovendien kun je beginnen met een kantoor vanuit jouw eigen huis, waardoor de kosten relatief laag zijn.

Je maakt gebruik van het merk en de middelen van iQ Makelaars, en ontvangt coaching en begeleiding vanuit het hoofdkantoor. Zo werk je samen, maar kun je toch succesvol ondernemen op je eigen manier! Een echte win-win situatie: samen bouwen we aan het succes van jouw kantoor én aan het succes van iQ Makelaars.

{

Een succesvolle start

We helpen met het genereren van leads voor nieuwe klanten en uiteraard ben je zelf ook actief. Voor de verkoopgesprekken hebben wij een uitgewerkte en beproefde werkwijze waarmee je het gaat winnen van de concurrentie. Alle gestarte franchise ondernemers zijn inmiddels succesvol.

Succesvol

Heb je nog vragen?