Kosten opstarten makelaarskantoor

De kosten van het opstarten van een makelaarskantoor hoeven niet hoog te zijn. In principe is het mogelijk om met vrij weinig middelen een onderneming te starten. Het is uiteraard belangrijk om als onderneming ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Dit kan door een digitale inschrijving op de KvK website, en vervolgens zul je langs moeten gaan om de inschrijving af te ronden.

Overzicht van kosten voor het opstarten van een makelaarskantoor

De kosten van het opstarten van een makelaarskantoor liggen ook aan jouw persoonlijke wensen. Het beginnen met werken vanuit huis is een goede mogelijkheid om de kosten laag te houden. Zodra je personeel aanneemt of klanten in een professionele omgeving wilt onvangen is een bedrijfspand wel een optie om te overwegen. De huur van een pand mag onder bepaalde voorwaarden afgetrokken worden van de winst die je maakt. Ook de kosten voor energie, verzekering, schoonmaak en inrichting zijn vaak aftrekbaar. Wil je je eigen woning gebruiken als kantoor? Dan mogen de kosten van de werkruimte alleen afgetrokken worden van de winst als het een zelfstandig deel van het huis is; apart verhuurbaar en met een eigen ingang. De administratie kan zelf gedaan worden, maar ook gebeurt het vaak dat hiervoor een boekhouder of accountant ingeschakeld wordt. Voor telefonie kan gekozen worden voor een zakelijke telefoonrekening, maar ook voor mobiele telefonie met een voordelige bundel.

De kosten voor het opstarten van een makelaarskantoor hoeven niet hoog te zijn. Wij geven je hier graag advies over als je overweegt iQ Makelaar te worden! Neem snel contact met ons op.

Close

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 • Graag PDF of DOCX (Word- bestand)
  Graag PDF of DOCX (Word- bestand)
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close
  Top