Hoe lang duurt het om makelaar te worden?

Overweeg je om makelaar te worden, en ben je benieuwd hoeveel tijd het je gaat kosten om dit te bereiken? In principe kan iedereen zichzelf een makelaar noemen en dit vak uitoefenen, omdat het geen beschermd beroep meer is. Wil je echter gezien worden als een vakbekwame en deskundige makelaar, dan is inschrijving in een register van gecertificeerde makelaars nodig. En hiervoor is een opleiding vereist. Maar welke opleiding kun je hiervoor volgen? En hoe lang duurt het voordat je daadwerkelijk makelaar bent? Je leest er hier meer over.

Wil je makelaar worden ?

Hoe lang om makelaar te worden: hbo of beroepsopleiding?

Hoe lang het duurt om makelaar te worden hangt af van het type opleiding dat je kiest. De snelste optie is vaak het volgen van een beroepsopleiding of thuisstudie.

Dit is een vakspecifieke opleiding waarbij je in een aantal maanden wordt opgeleid tot assistent-makelaar of makelaar-taxateur. Deze opleidingen bereiden je voor op de exameneisen van SVMNIVO, het examenbureau binnen de vastgoedbranche. Een alternatief voor deze specifieke opleidingen is de hbo-studie Vastgoed en Makelaardij.

Deze 4-jarige opleiding is een stuk breder, en bevat naast de theorie ook ruimte voor stages. De hbo-studie kan op verschillende hogescholen in Nederland gevolgd worden. 

Kandidaat Register Makelaar

Met een afgeronde hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij ben je een Kandidaat Register Makelaar.

Je bent op dit moment al volwaardig makelaar, en bent kandidaat om ingeschreven te worden tot een makelaarsregister. Wanneer je de beroepsopleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige gevolgd hebt, is eerst de specialisatie Kandidaat Makelaar Wonen nodig.

Zodra je de titel Kandidaat Register Makelaar bezit, kun je aan de slag bij een makelaarskantoor en het vak van makelaar in alle aspecten uitvoeren. Met een aantal jaren ervaring als Kandidaat Register Makelaar is het mogelijk om nog één niveau hoger op te komen, door Register Makelaar te worden. Je gaat je in dit geval specialiseren in een bepaalde regio, en kunt je vestigen als een zelfstandige en onafhankelijke makelaar.

Aan de slag bij iQ Makelaars

Hoe lang het duurt om makelaar te worden is dus volledig afhankelijk van de keuzes die je maakt en het niveau dat je wilt bereiken. Wil jij tijdens je opleiding direct aan de slag kunnen als makelaar?

Dat kan bij iQ Makelaars! Terwijl jij bezig bent je makelaarspapieren te behalen, kun je binnen onze franchiseformule aan de slag als partner. Je bent direct verantwoordelijk voor een eigen rayon, maar ontvangt vanuit het hoofdkantoor alle coaching en ondersteuning die je nodig hebt. Zo maak je direct een vliegende start in makelaardij!

{

Een succesvolle start

We helpen met het genereren van leads voor nieuwe klanten en uiteraard ben je zelf ook actief. Voor de verkoopgesprekken hebben wij een uitgewerkte en beproefde werkwijze waarmee je het gaat winnen van de concurrentie. Alle gestarte franchise ondernemers zijn inmiddels succesvol.

Succesvol

Heb je nog vragen?