Welke opleiding heb je nodig om makelaar te worden?

In principe kan iedereen zichzelf een makelaar noemen en dit beroep uitvoeren, maar om als serieuze makelaar aan de slag te gaan is een opleiding wel nodig. Door de juiste opleiding te volgen kun je de titel Kandidaat Register Makelaar krijgen, waarmee je toegelaten wordt tot een register van erkende makelaars. Bovendien is deze titel vereist wanneer je je bij beroepsorganisaties zoals het NVM of VBO wilt aansluiten. Maar welke opleiding heb je precies nodig om Kandidaat Register Makelaar te worden?

Wil je makelaar worden ?

Makelaar worden: beroepsopleiding of thuisstudie

Het SVMNIVO is het toetsingsinstituut voor de makelaardij. Om Kandidaat Register Makelaar te worden, zijn er twee examens van het SVMNIVO die je moet voltooien: Basistheorie Vastgoeddeskundige en Specialisatie Makelaar Wonen.

Ter voorbereiding op deze examens kun je een beroepsopleiding of een thuisstudie volgen bij verschillende opleidingsinstituten in Nederland. Deze opleidingen bestaan uit meerdere cursussen die je op vaste momenten óf in je eigen tijd kunt volgen, en zo ben je in deeltijd binnen 1 á 2 jaar klaargestoomd voor de SVMNIVO examens.

Na het behalen van de examens van SVMNIVO mag je jezelf officieel een Kandidaat Register Makelaar noemen.

iqmakelaarworden Franchisemeeting

HBO opleiding tot makelaar

Om makelaar te worden kun je ook de hbo opleiding Vastgoed en Makelaardij volgen. Deze 4-jarige voltijd studie leidt je breder op dan een beroepsgerichte opleiding, en bovendien doe je vaak veel praktijkervaring op.

Er zijn verschillende hogescholen in Nederland die de hbo opleiding Vastgoed en Makelaardij aanbieden, en vaak is er ook de mogelijkheid om de opleiding in deeltijdvorm te volgen.

Ook een hbo diploma Vastgoed en Makelaardij geeft je de titel Kandidaat Register Makelaar, waarmee je jezelf kunt registeren in een makelaarsregister.

iQ Makelaars: starten tijdens je opleiding

Wil jij direct aan de slag kunnen als makelaar? Dat kan, binnen de franchiseformule van iQ Makelaars! Zolang je beschikt over voldoende commerciële gedrevenheid en ambitie kun jij in samenwerking met iQ Makelaars een succesvol makelaarskantoor starten.

Door coaching en ondersteuning kun je zelfs als partner beginnen tijdens jouw opleiding! Zo pluk je er direct de vruchten van. Als iQ Makelaar geniet je de voordelen van landelijke middelen en naamsbekendheid van iQ Makelaars, terwijl je kunt ondernemen op je eigen manier. Samen zijn we nog succesvoller!

{

Een succesvolle start

We helpen met het genereren van leads voor nieuwe klanten en uiteraard ben je zelf ook actief. Voor de verkoopgesprekken hebben wij een uitgewerkte en beproefde werkwijze waarmee je het gaat winnen van de concurrentie. Alle gestarte franchise ondernemers zijn inmiddels succesvol.

Succesvol

Heb je nog vragen?