In 2050 Nederland volledig van het gas af?

19 jun, 2018

Momenteel is ruim 90 procent van de woningen in Nederland aangesloten op het gasnet, maar om de CO2 terug te dringen wil de overheid in 2050 volledig aardgasvrij zijn. Nu heeft Nederland 33 jaar om het volledig aardgasvrij te maken.
Op de agenda van minister Eric Wiebes van Economische Zaken staat stap voor stap beschreven hoe er voor gezorgd kan worden dat er in 2030 twee miljoen woningen van het aardgas af zijn.
Het doel is dan ook dat in 2030 de CO2-uitstoot minstens 49 procent gedaald is ten opzichte van 1990.
Om het plan te realiseren worden er diverse afspraken gemaakt, bijvoorbeeld om gasaansluiting bij nieuwbouwwoningen te verbieden. Of het verbond er komt is nog onzeker, maar het zou volgens Piet Adema van NVB-Bouw zonder problemen moeten kunnen, omdat veel bouwondernemers al veel huizen opleveren zonder gasaansluiting. Er zijn namelijk veel alternatieven om aardgasvrij te zijn, zoals stadsverwarming of een warmtenet op buurtniveau of elektriciteit. Echter scheelt het wel per woningen In Purmerend en Amsterdam wordt er al geëxperimenteerd in diverse wijken.
Bron: NU.nl
30-04-2018

{

Een succesvolle start

We helpen met het genereren van leads voor nieuwe klanten en uiteraard ben je zelf ook actief. Voor de verkoopgesprekken hebben wij een uitgewerkte en beproefde werkwijze waarmee je het gaat winnen van de concurrentie. Alle gestarte franchise ondernemers zijn inmiddels succesvol.”

Succesvol

Heb je nog vragen?