Meer mensen in bestaande woningen om woningtekort tegen te gaan

20 aug, 2021

De wachtrijen voor de sociale huurwoningen zijn behoorlijk lang geworden en een ton overbieden om een huis te kopen is meer dan normaal geworden. Er is een groot woningtekort in Nederland. Daarom is er een maatschappelijke druk op te komen staan om nieuwe huizen snel bij te bouwen.

Onderzoeksbureau Platform31 geeft aan dat je er ook anders naar kan kijken in een recent rapport. 40 procent van de huizen woont nog maar één persoon en dat percentage is voorheen nog niet zo hoog geweest.

Gemiddeld hebben we in Nederland 64 vierkante meter aan woonruimte per persoon. Dat is in vergelijking met andere landen meer dan ooit en ook in omliggende landen. Wanneer je kijkt naar ons buurland Duitsland is het gemiddelde 47 vierkante meter per persoon. In België is het 43 vierkante meter in appartementen.
De deskundigen zijn er dan ook heel wat huizen waar meer mensen in passen.

Platform31 heeft een schatting gemaakt dat het woningtekort jaarlijks met zo’n 15.000 woningen omlaag kan. Dit door bestaande woningen meer te benutten.

Bron: NOS
1 augustus 2021

{

Een succesvolle start

We helpen met het genereren van leads voor nieuwe klanten en uiteraard ben je zelf ook actief. Voor de verkoopgesprekken hebben wij een uitgewerkte en beproefde werkwijze waarmee je het gaat winnen van de concurrentie. Alle gestarte franchise ondernemers zijn inmiddels succesvol.”

Succesvol

Heb je nog vragen?