In januari minder huizen verkocht

11 apr, 2018

Er zijn minder huizen verkocht in januari. Dit jaar zijn er 16.035 woningen gewisseld van eigenaar. Dat is 3,1 procent minder dan vorig jaar. Vergeleken met december 2017 is er zelfs sprake van een daling van 40 procent.
Waarschijnlijk heeft de daling van de woningverkoop te maken met het beperkte aanbod. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) waarschuwt al geruime tijd dat het aanbod op de woningmarkt steeds slechter aansluit bij de vraag. In de Randstad worden woningen steeds schaarser, met name de starterswoningen en de appartementen. Tevens helpen de aangescherpte financieringsregels de woningverkoop niet bepaald vooruit, aldus de makelaars.
De NVM stelde vorige maand al dat de woningverkopen in het vierde kwartaal van 2017 voor het eerst in tijden lager waren dan een jaar eerder. Over die periode signaleerde het Kadaster echter nog een record in de huizenverkoop. Hoewel de cijfers van het Kadaster en de makelaars altijd iets verschillen, hebben de makelaars hun cijfers gebaseerd op het moment dat het koopcontract van de woning wordt getekend. Het Kadaster daarentegen registreert de transactie van koopwoningen pas wanner de notaris inschrijft.
Bron: Telegraaf
19-02-2018

{

Een succesvolle start

We helpen met het genereren van leads voor nieuwe klanten en uiteraard ben je zelf ook actief. Voor de verkoopgesprekken hebben wij een uitgewerkte en beproefde werkwijze waarmee je het gaat winnen van de concurrentie. Alle gestarte franchise ondernemers zijn inmiddels succesvol.”

Succesvol

Heb je nog vragen?