Wonen belangrijk onderwerp tijdens verkiezingen

25 mrt, 2022

De verkiezingen zijn inmiddels achter de rug. Voor veel kiezers waren er een aantal thema’s doorslaggevend zoals wonen, veiligheid en kwaliteit van de woonomgeving. In de afgelopen vier jaar is dit een erg populair onderwerp geworden op de verkiezingsprogramma’s, blijkt uit een opinieonderzoek van Ipsos onder ruim 2000 kiesgerechtigden.

Uit een lijst met thema’s konden de kiezers er drie uitpakken die zij het meest doorslaggevend vinden. In 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen werd de woningmarkt genoemd door een kwart van de kiezers. Dit jaar was dat ruim een derde (36 procent). Er is een uitzondering; 70-plussers en kiezers op het platteland was dat wat minder.

Uit het onderzoek kwam verder nog naar voren dat veel kiezers ontevreden zijn over de woningmarkt. Zo vindt een kwart van de ondervraagden dat de eigen gemeente genoeg betaalbare woningen voor starters bouwt. Ouderen zijn ook niet echt te spreken over het aantal starterswoningen. 72 procent van de ondervraagden vindt dat gemeenten een woonplicht moeten invoeren. Dit met als doel dat woningen niet worden opgekocht door beleggers die er niet zelf gaan wonen.

Overigens zijn er ook regionale verschillen zichtbaar. Zo zei in het noorden van Nederland ruim een kwart van de ondervraagden dat armoedebestrijding doorslaggevend was. In de overige regio’s was dat tussen de 14 en 18 procent.

Bron: NOS
16 maart 2022

{

Een succesvolle start

We helpen met het genereren van leads voor nieuwe klanten en uiteraard ben je zelf ook actief. Voor de verkoopgesprekken hebben wij een uitgewerkte en beproefde werkwijze waarmee je het gaat winnen van de concurrentie. Alle gestarte franchise ondernemers zijn inmiddels succesvol.”

Succesvol

Heb je nog vragen?