Nieuw label voor woningen vanwege klimaatrisico’s

3 dec, 2021

Vastgoedexperts hebben aangegeven dat de gevolgen van klimaatverandering nog niet direct effect hebben op onze Nederlandse woningmarkt. Wel pleiten ze voor een speciaal label die kopers moeten helpen met de risico’s zoals waterschade.

Voor starters is het lastig om een woning te kopen in de Randstad. Daarom trekken ze vaak richting Drenthe of de Achterhoek omdat de prijzen daar gunstiger zijn. Er is namelijk een groot prijsverschil tussen de randstad en de rest van het land. Er wordt zelfs gesproken van hysterische krapte.

Vastgoedonderzoeker Martijn Stroom van de Universiteit Maastricht geeft aan dat het prijsverschil wellicht kan krimpen door klimaatrisico’s mee te nemen. Het zou namelijk invloed kunnen hebben op de prijs van de woning. Een mogelijk klimaat label zou kunnen helpen die te vergelijkingen is met het energielabel.

Bron: Nu.nl
30 november 2021

{

Een succesvolle start

We helpen met het genereren van leads voor nieuwe klanten en uiteraard ben je zelf ook actief. Voor de verkoopgesprekken hebben wij een uitgewerkte en beproefde werkwijze waarmee je het gaat winnen van de concurrentie. Alle gestarte franchise ondernemers zijn inmiddels succesvol.”

Succesvol

Heb je nog vragen?