Starters met studieschuld hebben geen kans op woningmarkt

6 sep, 2018

Veel studenten lenen tijdens hun studie, wat hen later als starter de kans op een woning ontneemt. Zij krijgen vaak geen hypotheek, ondanks de versoepeling van de regels sinds de invoering van het sociaal leenstelsel. Veel studenten weten hier niet vanaf; daarom zou DUO betere voorlichting moeten geven wanneer men een lening wil afsluiten. Op dit moment kijkt de hypotheekverstrekker niet naar het schuldbedrag dat nog openstaat, maar naar de theoretische maandlast afgeleid van de oorspronkelijke studieschuld.
Voorheen werd gedacht dat men met een vast contract, ongeacht de hoogte van de studieschuld, een huis kon kopen. Echter blijkt dat het in de praktijk niet zo makkelijk is, hypotheekverstrekkers verzoeken de oud-studenten om toch extra spaargeld in te zetten om een huis van een gemiddeld budget te kopen. Hier moet dan wederom rekening mee worden gehouden, dat het óf langer duurt om een huis te kopen of een partner te vinden en samen een woning aanschaffen.
Bron: Trouw.nl
Datum: 27 augustus 2018

{

Een succesvolle start

We helpen met het genereren van leads voor nieuwe klanten en uiteraard ben je zelf ook actief. Voor de verkoopgesprekken hebben wij een uitgewerkte en beproefde werkwijze waarmee je het gaat winnen van de concurrentie. Alle gestarte franchise ondernemers zijn inmiddels succesvol.”

Succesvol

Heb je nog vragen?